Архимандрит Никанор за коронавируса и паниката

Страхът е много по-голяма болест от заразата, която се вихри в момента в света. Това заяви в интервю на Албена Борисова игуменът на Църногорската света обител архимандрит Никанор. 

Необходимо е  всеки един от нас да си припомни  най-важните неща - да спрем с дребнотемието, заяжданията,  негативизма на злободневието. Защото в светлината ние съзираме истинското значение на живота. Човек, който е с позитевна нагласа, който е с Бога и хората, много лесно ще премине през тази опасност  и ще я понесе.  
Сега е времето на Великия пост.  А той не е диета. Постът е време за преоценка, помирение и борба с лошите ни привички., казва игуменът на Църногорския манастир. 
Той предупреждава, че за хората не е полезно да се поддават на модерни конспирации, които ги хвърлят в смут, защото страхът може да доведе до страшни неща.  

Бог няма да позволи да ни се случи нещо лошо, категоричен е архим. Никанор. 
Цялото интервю може да се прочете ТУК.  

 

За района
За района
ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от празника в Жаблянската св.обител за празника Отсичане главата на св.Йоан Кръстител.

...прочети повече
ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от храмовия празник на Леворечкия манастир.

...прочети повече
Архиерейска св. Литургия в Леворечкия манастир Архиерейска св. Литургия в Леворечкия манастир

На   7 март  2021 г - Неделя Месопустна  и Неделя на Страшния съд  в Леворечкия манастир  "Св. 40 мъченици Севастийски", община Трън,  с архиерейска литургия беше отбелязан храмовият празник. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.  

Светите 40 Севастийски мъченици се почитат от Църквата на 9 март, но поради утвърдена традиция на този ден епископ Поликарп  винаги да  служи  архиерейска литургия на храмов празник в Сапарева баня, в манастира трънското село Лева река празникът беше в неделния ден.

...прочети повече